Novosti

10/6/2024

Prilagodite poslovanje vašeg poduzeća novim ekološkim standardima u prerađivačkoj industriji

Ministarstvo gospodarstva je objavilo Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom "Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo za 2024. godinu". Ukupno raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 145.000.000,00 EUR.

20/5/2024

Produljen rok podnošenja prijava za Poziv "Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija”

Produljen je rok za podnošenje projektnih prijava za Poziv "Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija” do 1.7.2024. u 16:00 sati.

15/4/2024

Održivo poslovanje, zelena tranzicija i digitalna revolucija

Poduzeća trebaju prepoznati potrebu za promjenama u svojim praksama kako bi se uskladila s ciljevima održivosti i zahtjevima za smanjenje negativnog utjecaja na okoliš te je svijest o ekološkim i društvenim utjecajima poslovanja jedan od ključnih elemenata održivog poslovanja.

21/3/2024

Mali zajmovi za investicije i obrtna sredstva

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 14. ožujka 2024. godine usvojila Program EFRR zajmova Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije koji će se provoditi po povoljnim uvjetima kreditiranja poduzetnika.

15/3/2024

Poziv Modernizacijskog fonda za obnovljive izvore energije

Prošle godine se kroz ovaj Poziv sklopio ugovor sa 162 prerađivačke tvrtke te je dodijeljeno gotovo 43 milijuna eura bespovratnih sredstava.

1/3/2024

Objavljen Poziv „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija"

Ministarstvo kulture i medija je 1. ožujka objavilo Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija”. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća kojima se ovim Pozivom omogućuje uvođenje novih tehnologija u poslovne modele i proizvodne procese.

28/2/2024

Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo

Očekuje se da će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske uskoro ponovno objaviti Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo“.

9/2/2024

Novi poziv programa Eurostars

Cilj je potaknuti međunarodnu suradnju i partnerstva mikro, malih i srednjih poduzeća (MSP) barem dviju država članica programa te ih potaknuti na pokretanje zajedničkih istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Navedene aktivnosti jačaju inovacijski kapacitet te stvaraju temelje za međunarodno tržišno pozicioniranje.

24/1/2024

Održivo poslovanje i zelena tranzicija

Korištenje obnovljivih izvora energije je temelj zelene tranzicije i postupak kojim se dolazi do poboljšane energetske učinkovitosti i smanjenja emisije stakleničkih plinova.

4/1/2024

Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije

Objavljen je Poziv „Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije“. Prijavitelji su mikro, mala, srednja i velika poduzeća kojima se ovim Pozivom potiče na strateška partnerstva za inovacije u svrhu razvoja novih proizvoda i usluga u okviru prioritetnih niša i regionalnih lanaca vrijednosti Panonske, Sjeverne i Jadranske Hrvatske. Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu iznosi 3 milijuna eura.

2/1/2024

Financiranje Vaših investicijskih projekta s kamatnom stopom ispod 1%

Kontinuirano proučavanje tržišta i traženje ekonomičnih izvora financiranja investicijskih projekata ključno je za uspješno poduzeće te je izuzetno važno prepoznati kvalitetne izvore povoljnog financiranja.

11/12/2023

Državne potpore za investicijske projekte

Jedna od poticajnih mjera državnih potpora za investicijske projekte jesu porezne olašice koje se mogu koristiti u razdoblju do deset godina.

Impuls Analitika logo
73502674438
Politika privatnosti
IMPULS Analitika 2023.