O nama

Hrvatska tvrtka osnovana 2017. godine specijalizirana za poslovno savjetovanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz nacionalnih i EU fondova. Tvrtki se 2021. godine pridružio Gordan Maras, bivši ministar poduzetništva i obrta u Vladi Republike Hrvatske. Naši stručnjaci savjetuju mala, srednja i velika poduzeća u segmentu menadžmenta, strateškog savjetovanja, fondova EU i javne nabave. Svim klijentima posvećeni smo na jednak način uz jasno i precizno definirane ciljeve te mjerljive rezultate. Rezultati su naša najveća vrijednost jer njima ostvarujemo dugoročno povjerenje i suradnju sa svojim klijentima.

Smiling office worker handing papers.

Naše iskustvo

100+

projekata u konzultantskoj industriji i javnoj administraciji

20+

milijuna eura prijavljenih EU projekata

100+

milijuna eura realiziranih projekata kroz natječaje iz pozicije javne administracije

5+

godina iskustva u konzultantskoj industriji

10+

godina iskustva u javnoj administraciji

15+

godina iskustva u poslovnom upravljanju

Naše vodstvo

Gordan Maras, MBA

CEO Impuls Analitika
gordan.maras@impulsanalitika.euGordan Maras LinkedIn Profile

Gordan je ekonomist i stručnjak za pripremu i provedbu projekata iz nacionalnih i EU sredstava s naglaskom na inovacije i industrijski sektor. Rođen je u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer marketing. Završio je i MBA (Executive Master of Business Administration) 2009. godine na Cotrugli Business School, Zagreb.

Poslovnu karijeru je započeo 2000. godine u hospitality industriji nakon čega je poslovno iskustvo nastavio graditi kroz javni sektor, prvo 2008. godine postavši zastupnikom u Hrvatskom saboru, a nakon toga 2011. godine kao ministar u Vladi Republike Hrvatske zadužen za poduzetništvo i obrt.

Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine bio je zadužen za pripremanje prvih Oprativnih programa fondova Europske unije za poduzetnike i obrtnike. Gordan je bio i predlagač Zakona o poticaju ulaganja 2015. godine koji je omogućio poduzetnicima i obrtnicima porezne olakšice za investicijska ulaganja.

Gordan je posebno ponosan što je na njegovu inicijativu ustrojen HAMAG-BICRO kao provedbeno tijelo za većinu natječaja Europske unije koje koriste hrvatski poduzetnici i obrtnici. Na njegovu inicijativu svi mali i srednji poduzetnici i obrtnici u Republici Hrvatskoj od 2015. godine PDV plaćanju isključivo po naplaćenom računu kroz svima poznat program "Naplati pa plati".

Od 2021. godine radi kao vlasnik i direktor u tvrtki Impuls Analitika d.o.o.

Smiling office worker.

Istražite kako Vam naši stručnjaci mogu pomoći kroz niz različitih usluga koje nudimo

Priprema projekata za fondove EU

Uz našu pomoć ostvarite bespovratna EU sredstva.

Pripreme za projekte financirane iz EU fondova zahtijevaju pažljivo planiranje i izvršenje, u čemu ćemo Vam mi pomoći. Jasno definiramo potrebe koji će se riješiti projektom te utvrđujemo koji su ciljevi projekta te kako ćemo ih projektom ostvariti.

Analiziramo Vaše potencijale te istražujemo različite programe i fondove EU-a koji odgovaraju Vašem projektu. Zajednički razvijamo i pišemo projektni prijedlog te definiramo očekivane rezultate i pokazatelje uspješnosti.

Ukoliko je potrebno povezat ćemo Vas s relevantnim partnerima koji će podržati Vaš projekt. Osiguravamo kvalitetnu prijavu prema uputama i rokovima natječaja nakon koje slijedi evaluacija i odobrenje od strane nadležnih i provedbenih tijela.

Provedba projekata financiranih iz fondova EU

Za Vas provodimo Vaš projekt brineći o rokovima, dokumentaciji i procedurama kako bi ga realizirali bez financijskih korekcija.

Provedba projekata financiranih iz fondova EU započinje implementacijom projekta. Kada Vam je odobreno financiranje provodimo Vaš projekt u skladu sa planom i budžetom te pratimo njegov napredak.

Obavljamo sve potrebne aktivnosti kako bi se izvršile Vaše obveze iz Ugovora o financiranju te kako bi ostvarili punu potporu bez moguće financijske korekcije.

Priprema investicijskih studija i poslovnih planova potrebnih za financiranje vaših projekata kroz jeftine izvore poput HBOR-a, HAMAGA i programa realiziranih preko poslovnih banaka

Ukoliko Vašu projektnu ideju želite financirati povoljnim sredstvima s niskom kamatnom stopom (<1%), financijski instrumenti HBOR-a, HAMAG-BICRO-a i EU-a su definitivno za Vas.

Izrađujemo Vašu investicijsku studiju i poslovni plan kroz definiranje svrhe, ciljeva i rezultata projekta. Analiziramo tržište na kojem ćete poslovati, proučavamo konkurenciju, potražnju, trendove i potencijal za Vaš rast. Zatim analiziramo tehničke i operativne aspekte projekta te izrađujemo financijsku analizu.  

U financijskoj analizi prikazujemo projekcije uključujući prihode, troškove, profitabilnost i tok novca. Provjeravamo sve pravne i regulatorne zahtjeve koji se odnose na Vaš projekt. Na kraju za Vas popunjavamo dokumentaciju potrebnu za realizaciju financijskih instrumenata te osiguravamo sve potrebne radnje do njihove realizacije.

Priprema projekata za porezne olakšice temeljem Zakona o poticanju ulaganja

Na temelju Vaše investicije oslobodite se plaćanja poreza na dobit u trajanju do 10 godina.

Naši stručnjaci sudjelovali su u izradi Zakona o poticanju ulaganja te će za Vas provjeriti ispunjava li Vaš projekt sve uvjete za porezne olakšice te u kojem iznosu ih možete ostvariti.

Pripremit ćemo svu potrebnu dokumentaciju za Vašu prijavu te izraditi poslovni plan kao obvezni dio svake prijave. Pratit ćemo cijelu postupak obrade zahtjeva i nakon odobrenja dobivanje Vaše porezne povlastice.

Priprema HORIZON, Eurostars i drugih projekata za natječaje koje raspisuje Europska komisija

Prijavite se za bespovratna sredstva, ne samo u Hrvatskoj nego i u Bruxellesu.

Naši stručnjaci će Vam pomoći pripremiti HORIZON projekt za natječaje koje raspisuje Europska komisija. Cijeli proces zahtijeva temeljito planiranje, partnerstva i pažljivu pripremu prijave.

HORIZON program Europske unije jedan je od najvećih programa za financiranje istraživanja i inovacija na svijetu, stoga je konkurencija iznimno jaka, ali mi vjerujemo u Vaše ideje.

Nakon što je formirana Vaša istraživačka ideja mi Vam pomažemo identificirati potencijalne partnere za projekt koji mogu biti iz različitih sektora. Razvijamo detaljni projektni plan s uključenim proračunom projekta te pripremamo prijavu u skladu s uputama natječaja gdje se jasno ističe inovativnost te društveni i ekonomski utjecaj Vašeg projekta. Nakon dobivanja financiranja, pomažemo Vam u provedbi projekta.

Analiza poslovnih procesa i prijedlozi transformacije poslovanja u svrhu učinkovitijeg i profitabilnijeg poslovanja

Optimizirajte Vaše poslovanje i uz naše savjete učinite ga profitabilnijim.

Poduzeća su konstantno pod pritiskom konkurencije okoline koja se brzo mijenja te sve zahtjevnijih kupaca. Takvi pritisci stvorili su potrebu za transformacijom poslovnih procesa u svrhu njihovog poboljšanja.

Naši stručnjaci s velikim iskustvom na tržištu, spremni su analizirati poslovne procese u Vašem poduzeću te Vam ponuditi prijedloge njihove tranformacije u svrhu profitabilnog poslovanja.

Analiza tržišta te pomoć pri ulasku na hrvatsko ili izlasku na neko od stranih tržišta

Iskoristite potencijale tržišta koja su pred Vama.

Analiza tržišta je ključna za uspješan ulazak na hrvatsko ili izlazak na strana tržišta, a ona obuhvaća prikupljanje i analizu podataka o ciljanom tržištu, konkurenciji, potencijalnim kupcima i drugim relevantnim čimbenicima.

Stručnjaci Impuls Analitike će Vam pomoći kroz svoje iskustvo i znanje te analizom tržišta donijeti ispravne odluke o tome kako najbolje pristupiti ciljanom tržištu.

Pomažemo Vam identificirati poslovne prilike, uključujući nove proizvode ili usluge koje bi se mogle ponuditi na hrvatskom ili stranom tržištu i poboljšati razumijevanje određenog tržišta te smanjiti rizik od neuspjeha.

Networking segment zanimljiv za poslovanje klijenta

Povežite se s dionicima koji Vam mogu pomoći u realizaciji Vaših projekata.

Networking pruža pristup znanju, potencijalnim partnerima, financiranju, omogućuje validaciju poslovnog modela te širenje na nova tržišta.

Naši stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom na domaćem i međunarodnom tržištu omogućit će Vam da proširite svoju mrežu poslovnih kontakata i prepoznate nove poslovne prilike i stvorite vrijedne veze s drugim ljudima u industriji.

Vođenje projekta od planiranja preko realizacije do implementacije

Projektni menadžment je nekad važniji od samog projekta.

Naši stručnjaci će Vam pružiti niz prednosti u vođenju Vaših projekata. Fokusirani smo na uspješno vođenje projekta te identifikaciji i rješavanju problema. Projekt pratimo od početka do kraja te ga realiziramo uz pomoć najnovijih tehnologija i metoda koje pomažu da se planirane aktivnosti izvrše u skladu s Vašim očekivanjima.

Impuls Analitika logo
73502674438
Politika privatnosti
IMPULS Analitika 2023.